Новини

Заглавие: Инвестиция за 200 млн. лв. в Добринище. С хеликоптер оглеждат терен за ски зона
Дата: 27-10-2007

Още снимки

Текст:

Инвеститорът на „Ски зона Добринище” – „Орбел дивелъпмънт” АД ще стартира проекта след среща с жителите на града утре, съобщи изпълнителният директор на дружеството Ангел Велев. „Орбел” бе създадено за работа по проекта, като партньори в него с равно участие са австрийският инвестиционен фонд „Норема” и българската строителна компания „Галчев инженерин груп” АД.

Стартът на проекта стана възможен, след като преди седмица излезе и съдебната регистрация на дружеството. След няколко провалени бурни заседания преди пет месеца общинският съвет в Банско избра „Норема” и  „Галчев инженерин груп” за инвеститори на обекта. „Имаме готовност да започнем проучването и планирането веднага”, съобщи още Велев. Дружеството залага на партньорство с местните общински и с всички заинтересовани граждани на Добринище.

Цялото ръководство на компанията ще пристигне утре в Добринище, за да представи и обсъди основните етапи по проекта с гражданите. На срещата ще присъстват и 15 експерти, привлечени за работа по мащабния проект.Включени са спецове по планиране, проектиране  и изграждане на ски обекти.

Проучвателните дейности започват още утре, като експертите ще направят оглед на местността с хеликоптер и ще обиколят терена с джипове. „Срещите с гражданите на Добринище ще са част от целия процес, тъй като сме заложили на непрекъснат диалог с тях”, каза Николай Галчев, изпълнителен директор на „Галчев Холдинг” АД. Според него това е единственият начин да се предложи балансиран проект в интерес на всички.

Инвеститорът предвижда параметрите на всеки един етап да се обсъждат с местното население.
Екипът на „ИВИС – Проектиране и Дизайн” ООД, с ръководител архитект Емил Леков работи върху общия устройствен план  на ски зоната и града. Очаква се инвестициите да са около 200 млн. лв., а площта ще е около 9000 хектара.

Още снимкиWeb support by eFirma.bg
icqit.com
ot-grandesynthe.fr
Woolrich Outlet jivinmissdaisy.co.uk
hollister uk
isabel marant sneakers
pointsuk.co.uk